"Zdrowo i smacznie"



Dnia 30 listopada w naszej szkole, w sali gimnastycznej odbyły się zajęcia kulinarne dla reprezentantów ursynowskich szkół podstawowych w ramach podsumowania Dnia Dobrego Jedzenia pod hasłem "Zdrowo i smacznie". Warsztaty poprowadził bloger kulinarny Paweł Ochman (Weganon). Razem z nim wszystkie dzieciaki przygotowywały zupę z dyni, roślinne burgery, zdrowe rafaello i zbożowe batoniki. Dowiedzieliśmy się dużo o tym co powinniśmy jeść i dlaczego warto zwracać uwagę na takie produkty jak orzechy, nasiona, płatki owsiane czy kasze.
W przerwie między przygotowaniem tych potraw wraz z Panią Anią Lamparską tańczyliśmy salsę aby pokazać jak ważny w zdrowym odżywianiu jest również ruch.
Oczywiście wszystko co przygotowywaliśmy również też jedliśmy!!!!
A na koniec każda szkoła otrzymała Certyfikaty uczestnictwa w warsztatach oraz menu z przepisami!!!
tekst:
dwie wolontariuszki: Hania Kędzierska i Zusia Chrobak
zdjęcia: Wiktoria Pająk










Cała ta impreza odbyła się dzięki wielkiemu zaangażowaniu nauczycieli z naszej szkoły, którzy w przygotowania do niej włożyli ogrom pracy!!! Niezawodni też byli nasi szkolni wolontariusze!!!!
Szczególne podziękowania należą się Panu Pawłowi Ochmanowi, który jest wielkim entuzjastą lubiącym gotować i dzielić się swoją z wiedzą z innymi. A batoniki, które z nami dziś przygotował nazwał imieniem naszej szkoły: BATONY "SP 319"

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Międzynarodowy Dzień Języka Ojczystego w klasach 1 a i 1c

Konkurs recytatorsko-muzyczny "Miłość niejedno ma imię"

Bal Karnawałowy Klas 1–3 – Radosna Zabawa Pełna Magii!